Projecten

Lopende projecten

Kleuterschool, toiletten en naaimachines

Chelvanayagapuram

Nadat de oorlog afgelopen was zijn mondjes maat de oorspronkelijke bewoners van het dorp Chelvanayagapuram uit de vluchtelingenkampen teruggekomen. Helaas was er weinig goeds meer over. Het eerste verzoek van de bewoners... lees verder »

Meisjeshuis in Atchuvely

Uitbreiding meisjeshuis

Atchuvely

De Stichting Projecthulp Srilanka kwam een aantal jaren geleden in contact met dit meisjes huis. In een zaal berekend op 90 meisjes sliepen er 135. Ruimte tussen de bedden was er niet,... lees verder »

Opvanghuis voor ongehuwde moeders

Tehuis voor ongehuwde moeders

Vavuniya

Het tehuis voor ongehuwde moeders in Vavuniya biedt opvang aan meisjes die door hun familie zijn verstoten omdat ze zwanger zijn geraakt, heel vaak door verkrachting. In dit tehuis krijgen de aanstaande... lees verder »

Onderwijs voor weeskinderen

Mannar

In Mannar zorgt Stichting Projecthulp Srilanka er al ruim 10 jaar voor dat 80 weeskinderen in pleeggezinnen kunnen wonen en naar school kunnen. Ook dit prachtige project, veel kinderen uit de begin... lees verder »

Anna Center en kleuterschool

Palayoothu

Hier is Stichting Projecthulp Srilanka, ongeveer 38 jaar geleden begonnen met haar werk: de sponsoring van een weesjongen van 14 jaar. Hij is ruim 20 jaar geleden getrouwd, heeft 2 kinderen en... lees verder »

Weeshuis voor jongens en meisjes

Mulankavil

Dit is het oudste grote project van Stichting Projecthulp Srilanka. Eind negentiger jaren werd hier in fases een weeshuis voor jongens en meisjes gebouwd. Wij herinneren ons nog goed hoe blij we... lees verder »

weeshuis badulla

Weeshuis voor meisjes

Badulla

In Badulla wordt al jarenlang een weeshuis voor meisjes door Stichting Projecthulp Srilanka gesteund. We doen dit door de aanschaf van voedsel, medicijnen , verzorgingsartikelen en studiemateriaal. Het weeshuis was echter veel... lees verder »

Afgeronde projecten

Hulpgoederen voor vluchtelingenkamp

Palayoothu

Als gevolg van de burgeroorlog ontstonden overal in Srilanka vluchtelingenkampen. Stichting Projecthulp Srilanka deelde daar aan de kinderen melkpoeder en vitaminen uit. Dit was hard nodig omdat de meeste kinderen ondervoed waren... lees verder »

Hulp aan particulieren

Sri Lanka

Los van deze wat grotere projecten steunt de stichting ook een aantal weduwen zodat zij een menswaardig bestaan kunnen hebben. Ook studeren er steeds een aantal kinderen op kosten van de stichting. lees verder »

Woning voor een moeder

Negombo

Een jonge vrouw in Negombo moest in 1988 haar tweeling afstaan ter adoptie. De moeder woonde met haar kinderen al heel haar leven in erbarmelijke omstandigheden. Met behulp van Spoorloos wisten Namalee... lees verder »