Babykleertjes en een warm onthaal

1 november, 2016

Na een vlot verlopen vliegreis is Gerrit veilig in Sri Lanka gearriveerd en is hij direct begonnen aan zijn rondreis langs alle door de stichting gesteunde projecten.

Als eerste werd een hulpbehoevende weduwe bezocht. Daarop vervolgde Gerrit zijn reis naar Mannar, een plaats in het noorden van het land.

Hier draagt de stichting zorg voor ongeveer 80 weeskinderen die in pleeggezinnen zijn ondergebracht. Met uw geld wordt onder meer hun studie bekostigd. Gerrit: ‘De kinderen onthalen mij altijd als hun oom en allemaal komen ze met hun verzorger op bezoek om een feest met zang en dans bij te wonen. Alle kinderen krijgen tijdens deze happening nieuwe kleding en spullen voor het nieuwe schooljaar.’

De dag daarop werd het opvanghuis voor ongehuwde moeders bezocht. Daar verblijven momenteel 6 baby’s in de leeftijd variërend van 2 dagen tot 1 maand. De meesten zijn op de wereld gekomen nadat hun moeders zijn verkracht. De jongste moeder is nog maar een meisje van 13 jaar jong. De man van haar zus vergreep zich aan het kind en vernietigde daarmee haar leven. Gerrit: ‘Het ergste is nog dat de jonge moeder de schuld kreeg en werd weggestuurd. Je zou die vent eens flink vast willen pakken.’

Het opvanghuis werd voorzien van veel ingezamelde kleertjes, rammelaars en potten vitamines, speciaal voor zwangere vrouwen.

kinderkleertje voor de moeders

 

 

 

Nieuwsbrief

Download hieronder de laatste nieuwsbrieven. Wilt u deze automatisch ontvangen meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.